Media

INOVACIJA U BORBI PROTIV GUBITKA KOSE

 

Revalid potiče rast kose sa inovativnim aktivnim sastojkom Redensyl kreiranim u Švicarskoj.
Revalid serum za rast kose sadrži inovativni aktivni sastojak Redensyl, bez parabena, sulfata i silikona. Redensyl se sastoji od dvije patentirane molekule dobivene iz drveta ariša i lišća zelenog čaja, te poznatih tvari koje podržavaju i obnavljaju folikule vlasi. Ima ciljani učinak na matične ćelije folikula dlake i pospješuje metabolizam ćelija koje proizvode keratin (gradivni element naše kose). Dodan je i ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa, koji sadrži antioksidativna eterična ulja koja nadopunjuju osnažujući učinak Redensyl formule. Dodane aminokiseline i pantenol (vitamin B5) hidratiziraju kosu i suho vlasište, te potiču regeneraciju ćelija kože tjemena. 

Rezultat je do 28.000 novih vlasi kose nakon 3 mjeseca redovne upotrebe.
Revalid serum za rast kose sa 3% Redensyl, u kombinaciji s ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa  rezultira izvrsnom reaktivacijom rasta kose i poboljšava zdravlje korijena kose te njeguje i hidrira suho vlasište i kosu. Klinička ispitivanja pokazala su povećanje gustoće kose za 8%, što odgovara do 28.000 novih vlasi kose nakon 3 mjeseca svakodnevne upotrebe. Nakon samo 84 dana, većina dobrovoljaca koji su učestvovali u testiranju (preko 70%) bila je zadovoljna učinkom Redensyl-a te bi proizvod kupili.

«Ovaj inovativni proizvod predstavlja najvišu razinu najsavremenije njege kose i tretmana protiv gubitka kose koji  predstavlja švicarsku izvrsnost u pogledu kvalitete i sofisticiranosti« kaže Edina Kulcsár, Vice Miss World 2014. i međunarodna ambasadorica brenda Revalid Swiss Hair Care.

O BRENDU REVALID
Revalid je razvijen 1992. godine u Švicarskoj posebno za holističku njegu kose i podršku u sprječavanju gubitka, odnosno poticanju rasta kose. Visokokvalitetne proizvode Revalid razvili su stručnjaci kako bi vaša kosa bila zdravija i jača te su posebno formulisani kako bi zadovoljili potrebe svakog pojedinca. Svi kozmetički proizvodi dermatološki su ispitani i proizvedeni u Švicarskoj. Za više informacija posjetite www.revalid.ba

O KOMPANIJI EWOPHARMA
Ewopharma AG, sa sjedištem u Švicarskoj (Schaffhausen) je farmaceutska marketinška kompanija usmjerena na srednjoistočnu Europu i Švicarsku. S više od 60 godina prisutnosti u regiji, Ewopharma ima bogato iskustvo poslovanja na naznačenim tržištima. Kompanija razvija i provodi uspješne strategije za uvođenje lijekova i bezreceptnih proizvoda na tržište.Kompanija zapošljava više od 320 visoko kvalifikovanih radnika u 15 zemalja. www.ewopharma.ba